Bahan-bahan
250gm butter
1 sudu teh margerin
½ cawan gula halus
1 sudu teh esen vanila
1 biji kuning telur
3 sudu makan susu tepung
3 sudu makan tepung jagung
tepung gandum mengikut kelembutan adunan
Cara-caranya
1. Putar butter, margerin dan gula hingga sebati.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanila.
3. Masukkan adunan tepung jagung dan susu tepung yang telah di gaul
bersama terlebih dahulu.
4. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit mengikut kelembutan
adunan.
5. Terap dengan acuan pilihan dan sudukan jem nanas di atasnya.
6. Bakar sehingga masak
HAK MILIK KOLEKSI “ RESIPI LINA”
250gm butter
1 sudu teh margerin
½ cawan gula halus
1 sudu teh esen vanila
1 biji kuning telur
3 sudu makan susu tepung
3 sudu makan tepung jagung
tepung gandum mengikut kelembutan adunan
Cara-caranya
1. Putar butter, margerin dan gula hingga sebati.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanila.
3. Masukkan adunan tepung jagung dan susu tepung yang telah di gaul
bersama terlebih dahulu.
4. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit mengikut kelembutan
adunan.
5. Terap dengan acuan pilihan dan sudukan jem nanas di atasnya.
6. Bakar sehingga masak
HAK MILIK KOLEKSI “ RESIPI LINA”
0 comments:
Post a Comment